Pravno Svetovanje
Natisni E-pošta

IMATE NEPLAČANE RAČUNE S STRANI DOLŽNIKOV?

NE PUSTITE, DA Z VAŠIM DENARJEM UPRAVLJAJO DRUGI!


Z INPRO 22 DO IZTERJAVE DOLGOV V NAJKRAJŠEM ČASU!

izvrsba

Ne odlašajte, ukrepajte TAKOJ!!
Več ...
 
Natisni E-pošta

Potrebujete nasvet pri izvršbi - z Inpro 22 do hitre izvršbe

izvrsba - zarubljeno Kadar ne moremo doseči prostovoljne izpolnitve obveznosti od osebe, ki nam kaj dolguje oziroma imamo do nje terjatev, uporabimo postopek izvršbe. Terjatev označuje pravico do denarnega zneska ali do neke druge dajatve, storitve, dopustitve ali opustitve, predmet izvršbe pa je lahko vsaka dolžnikova stvar ali premoženjska oziroma materialna pravica, kolikor ni z zakonom izvzeta iz izvršbe oziroma, če ni izvršba na njej z zakonom omejena. Področje izvršbe v našem pravu ureja Zakon o izvršbi in zavarovanju.

Več ...
 
Natisni E-pošta

Pravni nasveti pri gradnji hiše

hisa_montazna_640x427-3

Imeti lastno hišo so sanje marsikaterega posameznika. Gradnja lastne hiše, vselitev vanjo ter vse potrebne investicije, ki so del uresničitve teh sanj, da je naše domovanje prijetno ter ustreza našim željam, predstavljajo enega od največjih projektov posameznika v njegovem življenju.

Ker projekt od parcele do zgraditve in vselitve obsega veliko različnih opravil, ki terjajo ogromno denarja in časa, vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšali samo gradnjo ter vas opozorili, na kaj je potrebno biti pozoren.

Več ...
 
Zemljiška knjiga Natisni E-pošta

Zemljiška knjiga

Pri nakupu nepremičnine je zemljiška knjiga ključni dejavnik. Kar je vpisano v zemljiško knjigo je relevantno za promet nepremičnine. Če obstajajo terjatve, zahtevki ali prodaje nepremičnine ki niso zavedeni v zemljiški knjigi le ti niso stvar prometa z nepremičnino temveč postanejo predmet obligacijskih razmerij. Ko se odločate za nakup nepremičnine, preverite stanje nepremičnine v zemljiški knjigi. Preverite vse vpise, ki se kronološko beležijo za vsako nepremičnino. Preverite ali je nepremičnina pod hipoteko ali je bil izstavljen zemljiški dolg,  ali je nepremičnina blokirana z prepovedjo obremenitve in odsvojitve itd.

Več ...
 
Nepremičnine in pravo Natisni E-pošta

Nepremičnine in pravo

zemljika-knjiga

V preteklosti je človek iskal načine kako zavarovati svoje premoženje, zato se je posluževal edine možnosti, ki mu jo je okolica ponujala – samopomoč. Z razvojem družbe je bila samopomoč vedno manj zaželjena, saj so vladarji hoteli nadzorovati množice. Nadzor se je izvajal preko moralnih naukov in soočenjih pred vladarjem ali njegovim pooblaščencem, ki je delil pravico.

Osnovna dobrina, ki je omogočala preživetje v zgodovini je vedno bila zemlja z vsemi potenciali za pridelavo hrane, postavitev zavetja-hiše in omogočala kontinuteto bivanja na določenem omejenem prostoru.

V osnovi  lahko ugotovimo, da nam nepremičnina ali osnovna bivalna enota še vedno predstavlja osnovno sidrišče v našem okolju. Omogoča nam varno zavetje – dom, lahko pa tudi relativno varno investicijo, saj so nihanja na nepremičninskem trgu najmanjša kot vprimerjavi z ostalimi investicijami. Relativno varno investicijo je omogočila država z standardnimi obličnimi načini pridobitve lastninske pravice na nepremičninah. Evidenca nepremičnin se vodi v katastru in zemljiški knjigi. Zemljiška knjiga je vodena po strogo obličnih pravilih, ki obenem omogoča kupcu nepremičnine maksimalno sigurnost pri nakupu nepremičnine, ki je v večini primerov tudi življenska investicija.

Pripravil: Miha Dolenc

Inpro 22 d.o.o.

Za kvalitetno pravno svetovanje pokličite tel. številko 059 037 440 ali pišite na mail:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 2
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Valid XHTML & CSS | Template Design projektiranje | Copyright © 2009 by INPRO 22 d.o.o.