Svetovanje


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/inprop31/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99
Pasica
Pasica

hiše na ključ hiše na ključ
Pasica
Natisni E-pošta

IZDELAVA POPISOV, POPIS DEL

 

Vzporedno z izvajanjem ostalih del v naši družbi pripravimo še projektantski popis del s predizmerami na podlagi PGD, PZR, PZI načrtov arhitekture. Dobro pripravljen popis del je osnova za kontrolo nad stroški gradnje in izbiro izvajalca.

Popis del je sestavni del projektne dokumentacije, v kateri so zajeta dela iz gradbene, obrtniške in inštalacijske stroke. V njem so po sklopih opisana dela in količina del, ki so potrebna za gradnjo objekta. Popis del daje investitorju možnost pregleda stroškov in samega poteka del pri gradnji. Na njegovi podlagi naročnik nato izbere najbolj primernega izvajalca del.

Glavni namen popisa je, da investitor dobi okvirno ceno investicije in vpogled v potek del. Cene gradbenih in obrtniških del, ki jih ponudi izvajalec, lahko na podlagi popisa del investitor primerja s projektantskimi cenami. Poleg natančnega opisa vseh del morajo biti v popisu tudi čim bolj pravilno izračunane količine posameznih del.

Če je popis nenatančen, se lahko pojavijo velike razlike med količinami in cenami predvidenih in izvedenih del, kar posledično privede do povišanja stroškov izgradnje.

Več o popisih del in nadzoru nad gradnjo si lahko preberete tukaj.

.

Nadzornik mora sproti pregledovati gradbeno knjigo in dnevnik (vir: www.french-property.com)

 
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Sorodni članki

Pasica
Valid XHTML & CSS | Template Design projektiranje | Copyright © 2009 by INPRO 22 d.o.o.