Pasica
Pasica

Projektiranje


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/inprop31/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

hiše na ključ hiše na ključ
Pasica
Natisni E-pošta

Arhitektura

»Najprej mi oblikujemo svoja domovanja, potem pa one nas.« Winston Churchill

Arhitektura pomeni v svojem najširšem pomenu besede »oblikovanje prostora«. V svojem pomenu zajema tudi nestvarno snov prostora saj učinkuje na vse čute in vpliva na naše počutje. Arhitektura si tako prizadeva biti v svojem najboljšem pomenu tudi zdravo zatočišče, prijeten in sproščen dom, prostor z vzpodbudnim vzdušjem, ki navdihuje z estetiko, ubranostjo, s širokim spektrom ambientalnega vzdušja, bodisi poživlja ali sprošča; ima lahko tudi prvine poetičnosti.

corbusier_modulor


Prostor se torej oblikuje za potrebe človeka, družine, navsezadnje tudi družbe, saj arhitekt v samem procesu načrtovanja, izhaja iz obstoječega konteksta neke lokacije, pri svojem delu z naročnikom pa skuša doseči najboljšo rešitev skladno z željami naročnika. Iz slednjega se, preko kreativnega procesa in uspešnega sodelovanja z naročnikom, najprej manifestira ideja v obliki načrta ali vizualizacije 3D.

Od ideje do izrisa v Inpro 22 d.o.o.

Preden se naročnik in arhitekt podata v načrtovanje in pridobivanje vse projektne dokumentacije – soglasij ter dovoljenj, je priporočljivo, da naročnik premisli o lastnih potrebah in željah, na podlagi katerih se lažje določi smernice za nadaljnje delo. Pri samem kontekstu za načrtovanje pa je pomemben tudi skupek pravil neke lokacije ali t.i. občinski odlok, kjer so na podlagi analize sistema v nekem okolju z upoštevanjem kulturne krajine in skladnosti z okoljem, podane smernice za ohranjanje naravnega okolja z grajenim.

Pri načrtovanju je pomembno poleg izbire skeleta, torej osnovne konstrukcije, ki je bodisi skeletna ali masivna, tudi ustrezna izbira materialov, s katero oblečemo in zaščitimo skelet. Za nastal objekt ali hišo pa je pomembno, da učinkuje vitalno, saj se tako ustvari nek ambient, ki vpliva na bivajočega. Znano je recimo, da naravni materiali v nekem prostoru povečajo občutek udobja in naravnega, sproščenega vzdušja. Pri izbiri materialov gre tudi zato, da je zadoščeno posameznikovi potrebi po samoizražanju ter da v zdravem smislu podpira posameznikovo lastno naravo.

corbusier_modulor

Naloga arhitekta pa je lahko tudi oblikovanje bivalnega prostora znotraj objekta in ustvarjanje mikroklime. Tu pride v poštev tudi psihologija bivanja skupaj z navadami in željami uporabnika prostora.

Arhitektovo področje ustvarjanja je tako kompleksno, saj s svojim načrtovanjem posega ne samo v širšo krajino nekega prostora temveč tudi v ožji krog stanovalcev znotraj objekta.

Cena svetovanja arhitekta se računa po urah. Če vas zanima cena svetovanja arhitekta, kliknite tukaj!

Da bi vam naši arhitekti čim bolje svetovali, nam pošljite čim več vaših osebnih podatkov in podatkov o objektu (dimenzije prostorov, položaj prostorov, smer odpiranja oken in vrat, položaje vtičnic, stikal itd.).

Če vam je lažje, nas lahko tudi kontaktirate na tel. 059 037 440 ali 040 169 112 ali tudi na mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Vabimo pa tudi, da si pogledate našo ponudbo hiš na ključ. Za pogled kliklite tukaj!

Vabimo vas, da kliknite TU in pošljite povpraševanje! Z veseljem ga bomo obravnavali!

 

 
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Sorodni članki

Pasica
Valid XHTML & CSS | Template Design projektiranje | Copyright © 2009 by INPRO 22 d.o.o.